Een nieuw jaar, hoe nu verder?

Niet alleen de corona-crisis heeft voor ons 2020 op zijn kop gezet. Natuurlijk was het enorm omschakelen. Fysieke klantafspraken waren niet meer mogelijk. Over op volledig online coachen, maar hoe doe je dat als je nooit anders hebt gewerkt dan met fysieke afspraken? Niet iedereen stond daar voor open en dat geeft niets.

Wat ook nogal ingrijpend voor ons was, was het verlies van ons zoontje tijdens de zwangerschap in oktober. Je wereld stort in, je toekomstdroom moet ineens aangepast worden en daarnaast moet je lijf ook herstellen van een zwangerschap en bevalling. Ik ben altijd al een emotie-eter geweest en als je zo iets zwaars een plekje moet gaan geven, dan ben ik een persoon die eerder naar ongezond voedsel grijpt dan naar gezond voedsel. Was alles wat ik at ongezond? Nee, zeker niet. Ik wilde voor onze dochter Romy dat er wel ’s avonds een gezonde maaltijd op tafel stond. Maar voor mezelf? Het kon me allemaal niets schelen. M’n ontbijt bleef hetzelfde, maar verder waren de chocola, koekjes en chips niet aan te slepen. Ik denk dat veel emotie-eters dit zullen herkennen. Op een gegeven moment (lees: op 2 januari) merkte ik dat deze levensstijl me niet zou gaan helpen. Ik had een gewicht bereikt wat ik nog nooit eerder in mijn leven had gehad, zelfs niet toen ik ruim 5 jaar geleden startte met de Herbalife voeding om af te vallen, met een vetpercentage dat dichter bij de 50% zat dan bij een gezond vetpercentage. Ik heb er om gehuild, het was allemaal te verklaren, maar de knop ging wel om. Ik moest echt beter voor mijzelf gaan zorgen, door weer gezonder te gaan eten. Natuurlijk moet dat gewicht en dat vetpercentage naar beneden, maar dat is niet mijn belangrijkste focus. Fysiek en mentaal beter in mijn vel zitten is dat wel.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Ik wil graag meer mensen helpen om beter in hun vel te zitten. Hoe ik dat ga doen? Wanneer ik weer in staat ben om echt mensen te gaan coachen? Ik heb geen idee. Wat de afgelopen periode me wel heeft geleerd, is om meer te vertrouwen op mijn gevoel. Misschien een soort ‘beter in je vel-traject’ starten? Misschien wat vaker een blog schrijven? Over waar ik tegenaan loop in mijn strijd tegen de verdriet-kilo’s? Of een blog over wat belangrijk is in je voedingspatroon? Of is er een onderwerp waar jij graag een blog over zou willen lezen?

Ik vind het heel leuk als je hieronder een berichtje achterlaat!

Liefs Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *