Courgettesoep

courgettesoepIngrediƫnten:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 courgettes
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • peper en zout
  • scheut olijfolie
  • eventueel snufje cayennepeper

Extra nodig: soeppan en staafmixer

Bereiding:

  1. Snipper de ui, pers de knoflook uit, halveer de courgettes en snijd vervolgens in stukken van 2 centimeter.
  2. Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de uien glazig zijn.
  3. Voeg de courgette toe en schep goed om met de ui en knoflook. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook.
  4. Laat met het deksel op de pan koken tot de courgette zacht is.
  5. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje cayennepeper.

Eet smakelijk!