Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 75 gram couscous
- 125 ml heet water
- 1 teen knoflook
- 1/4 courgette
- 1 kleine rode paprika
- 3 grote champignons
- 3 cm prei, in halve ringen
- 1 blikje makreel op water
- mespuntje komijnpoeder
- 1 eetlepel Pijnboom- of zonnebloempitten
- 5 gram verse peterselie
- scheutje olijfolie
Bereiding:
- Pers de knoflook uit, snijd de groente grof.
- Wel de couscous 6 minuten in het hete water in een schaaltje, afgedekt met aluminiumfolie.
- Fruit de knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie voor 1 minuut. Voeg hierna de groente toe en bak 4 minuten mee (mag nog knapperig zijn).
- Rooster intussen in een klein koekenpannetje de pitten. Snijd de peterselie fijn.
- Meng de couscous met de groente, komijnpoeder en peterselie. Leg hierop de stukken makreel en bestrooi met de pitten.
Eet smakelijk!