Couscoussalade met makreel

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 75 gram couscous
  • 125 ml heet water
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 courgette
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 grote champignons
  • 3 cm prei, in halve ringen
  • 1 blikje makreel op water
  • mespuntje komijnpoeder
  • 1 eetlepel Pijnboom- of zonnebloempitten
  • 5 gram verse peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Pers de knoflook uit, snijd de groente grof.
  2. Wel de couscous 6 minuten in het hete water in een schaaltje, afgedekt met aluminiumfolie.
  3. Fruit de knoflook in een koekenpan met een scheutje olijfolie voor 1 minuut. Voeg hierna de groente toe en bak 4 minuten mee (mag nog knapperig zijn).
  4. Rooster intussen in een klein koekenpannetje de pitten. Snijd de peterselie fijn.
  5. Meng de couscous met de groente, komijnpoeder en peterselie. Leg hierop de stukken makreel en bestrooi met de pitten.

Eet smakelijk!