Lasagne tricolore

lasagne tricoloreIngrediënten (voor 2-3 personen):

  • 200 gram kipgehakt
  • half bakje champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 200 gram rauwe spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 6 lasagnebladen
  • 300 gram tomatensaus
  • geraspte 30+ kaas
  • scheutje olijfolie
  • peper, zout, Italiaanse kruiden naar smaak

Extra nodig: hapjespan, ovenschaal

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd alle groente, behalve de cherrytomaatjes en spinazie, in kleine stukjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak daarin het gehakt rul. Doe de ui en knoflook erbij en bak mee tot de ui glazig is. Voeg de champignons en de paprika toe en bak mee. Voeg de cherrytomaatjes in zijn geheel toe (vind je dit te groot, kan je ze halveren) en de tomatensaus. Verwarm tot het bijna kookt.
  3. Was in de tussentijd de spinazie en snijd grof.
  4. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de saus, leg daar op 1/3 van de spinazie en vervolgens de helft van de lasagnebladen. Doe hierop weer de saus, de spinazie en lasagnebladen. Sluit af met een laag tomatensaus, spinazie en strooi daar overheen de geraspte kaas.
  5. Bak 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!