Ingrediënten (voor 6 kommen):
- 1 verspakket voor zoete aardappelsoep of
- 1 zoete aardappel, 2 winterpenen, 1 rode paprika, 2 rode uien, krulpeterselie, 3 knoflookteentjes, 2 groentebouillontabletten
- 2 kleine blikjes kidneybonen (uitgelekt 250gram totaal)
- 1 klein blikje maïs
- 1 liter heet water
- Olijfolie
- evt: peperolie of chilipoeder
- evt: Crème fraîche light
Extra nodig: soeppan en staafmixer
Bereiding:
- Snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika, zoete aardappel en winterpenen in blokjes.
- Verwarm de olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de zoete aardappel, winterpenen en paprika toe en bak een paar minuten mee.
- Verkruimel de groentebouillontabletten boven de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat koken tot de wortel en de aardappel zacht zijn.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg daarna de kidneybonen en de mais toe.
- Warm de soep door tot de bonen warm zijn en breng eventueel op smaak met peperolie of chilipoeder. Snijd in de tussentijd de peterselie fijn.
- Schep de soep in kommen, garneer met een eetlepel crème fraîche light en strooi de peterselie erover.
Eet smakelijk!