Mueslirepen

MueslirepenIngrediënten (voor 8 repen):

  • 130 gram havervlokken
  • 60 gram gemengde, ongebrande, ongezouten noten en zaden (lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad etc.)
  • 75 gram dadels
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel kaneel
  • 70 gram honing
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels kokosolie

Extra nodig: blender/keukenmachine, steelpan, klein bakblik/ovenschaal, bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Doe de havervlokken, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender/keukenmachine en hak tot een grove substantie (het is juist lekker als je nog grove stukken noot hebt).
  2. Verwarm de kokosolie en de honing in een steelpan tot deze heel vloeibaar is, voeg vervolgens het water toe en roer door.
  3. Voeg het havermengsel toe en roer goed door, tot je een kleverige massa krijgt.
  4. Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel het mueslimengsel hierover.
  5. Smeer goed uit en druk een beetje aan, zodat het overal ongeveer 1 centimeter dik is. Is je schaal groter en je reep dunner? Vul dan je schaal voor bijvoorbeeld 2/3, de massa blijft prima op zijn plek zitten.
  6. Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot het mooi bruin is, maar niet donkerbruin.
  7. Haal uit de oven en maak inkepingen met een mes waar je straks de repen wilt snijden.
  8. Laat de het mengsel afkoelen in de ovenschaal, het wordt vanzelf harder naar mate de massa kouder wordt. Als het afgekoeld is kan je het in repen snijden.

Eet smakelijk!