Basis pastasaus

tomatensausDeze zelfgemaakte tomatensaus is erg lekker over de pasta, zonder toegevoegde onbekende ingrediƫnten.

Ingrediƫnten:

  • 1 grote ui
  • 6 pomodori tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • zout

Extra nodig:

Ovenschaal, bakpapier en een staafmixer of blender

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 215 graden.

  1. Snijd de ui in halve ringen, snijd de tomaten in parten en snijd de knoflook in plakjes.
  2. Verdeel de tomaten, uien, knoflook en tijm over een ovenschaal bekleed met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en besprenkel royaal met olijfolie.
  3. Doe de schaal voor 20 minuten in de oven.
  4. Schep het mengel in de blender of doe het in een grote kom en pureer tot een dikke tomatensaus.

Voeg eventueel groente en/of vlees toe aan de saus en meng met pasta.

Eet smakelijk!tomatensaus