Spaghetti met zalm

spaghetti met zalm (2)Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 100 gram volkorenspaghetti (ongekookt afgewogen)
  • 1 zak verse spinazie (je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken)
  • 1/2 doosje champignons (125 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 (rode) ui
  • 1 teen knoflook
  • 250g cherrytomaatjes
  • 1 EL boursin cuisine light
  • 2 moten zalm
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes, halveer de cherrytomaatjes, snijd de paprika in blokjes en pers de knoflook.
  3. Verhit een klein scheutje olie in een hapjespan of wok en laat de spinazie slinken. Laat uitlekken in een vergiet en houd apart.
  4. Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de champignons en paprika toe. Doe de cherrytomaatjes erdoor en schep voorzichtig om.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bestrooi de zalm met versgemalen peper en zout en bak de zalm op de huid totdat de zalm half gaar is. Draai om en laat verder garen. De zalm mag medium gaar zijn.
  6. Voeg de spinazie toe aan het groentemengsel en doe de boursin cuisine erbij. Roer goed door.
  7. Meng de spaghetti door het groentemengsel en schep op de borden. Leg de moot zalm op de spaghetti.

Eet smakelijk!