Spruitjesschotel ham-kaas

In dit recept heb ik gekozen voor paarse spruitjes, die zijn iets zoeter en milder dan groene spruitjes. Maar uiteraard kan je ook groene spruiten gebruiken in dit recept!

Spruitjesschotel ham-kaasIngrediƫnten (voor 2 personen):

  • 300g spruitjes
  • 150g champignons
  • 150g hamblokjes
  • 1 ui
  • 100g geraspte 30+-kaas
  • 300g voorgekookte (mini)krieltjes
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de champignons en de ui in grove stukken.
  2. Kook de spruitjes 5 minuten. Fruit ondertussen de ui zo’n 3 minuten in een klein scheutje olijfolie, voeg vervolgens de champignons toe en roerbak 5 minuten. Voor een intensere smaak van de ham kan je de hamblokjes even meebakken.
  3. Schep de krieltjes en de spruiten in een ingevette ovenschaal, schep het ham-champignon mengsel en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de kaas erover.
  4. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het gerecht in ongeveer 30 minuten goudbruin kleuren.

Eet smakelijk!