Tomatenrisotto met salami en zeevruchten

Ingredi├źnten (voor 2 personen):

  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 0,5l groentebouillon
  • 2 EL olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150g champignons, in halve plakken
  • 50g salami, in reepjes of blokjes
  • 150g risottorijst
  • evt. scheutje rode wijn
  • 150g zeevruchtenmix
  • 1 bosui, in ringetjes

Bereiding:

  1. Verhit 2 EL olijfolie en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Meng de tomatenblokjes met de groentebouillon. Voeg de salami toe en bak 2 minuten mee.
  2. Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met een scheutje rode wijn.
  3. Voeg een soeplepel bouillon toe en verwarm al roerend totdat deze is opgenomen door de rijst. Schep een deel van de zeevruchten erdoor.
  4. Herhaal stap 3 totdat alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst smeuïg is.
  5. Bestrooi met de bosuitjes.

Eet smakelijk!