Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1/2 blik tomatenblokjes
- 0,5l groentebouillon
- 2 EL olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 150g champignons, in halve plakken
- 50g salami, in reepjes of blokjes
- 150g risottorijst
- evt. scheutje rode wijn
- 150g zeevruchtenmix
- 1 bosui, in ringetjes
Bereiding:
- Verhit 2 EL olijfolie en fruit hierin de rode ui en de knoflook. Meng de tomatenblokjes met de groentebouillon. Voeg de salami toe en bak 2 minuten mee.
- Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Blus eventueel af met een scheutje rode wijn.
- Voeg een soeplepel bouillon toe en verwarm al roerend totdat deze is opgenomen door de rijst. Schep een deel van de zeevruchten erdoor.
- Herhaal stap 3 totdat alle bouillon door de rijst is opgenomen en de rijst smeuïg is.
- Bestrooi met de bosuitjes.
Eet smakelijk!