Wokschotel kip en broccoli

wokschotel-kip-en-broccoliIngrediƫnten (voor 2 personen)

  • 120 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewogen)
  • 1 kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht 60g)
  • kipkruiden
  • ketjap
  • peper
  • paprikapoeder
  • evt. sambal

Bereiding

  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met kipkruiden. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in (kleine) blokjes. Snipper de ui grof en snijd de paprika in blokjes. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli net niet beetgaar.
  3. Verhit in een wok- of hapjespan een scheutje olie en bak daarin de kip goudbruin en gaar. Voeg de ui en paprika toe en bak mee tot de ui glazig is. Voeg de broccoli en de uitgelekte kikkererwten toe en schep goed om.
  4. Doe een scheut ketjap bij het kip-groentemengsel en breng op smaak met versgemalen peper, paprikapoeder en eventueel sambal.
  5. Voeg de rijst toe aan het kip-groentemengsel en meng goed door, zodat de ketjapsaus een beetje in de rijst kan trekken.

Eet smakelijk!